tisdag 9 juni 2009

Blueberry Pancakes

Alla har vi nog något minne av pannkakor från våran barndom. det é ju så himla gott och man kan äta flera tusen iaf jag. De amerikanska é speciella men klart inte lika goda som mina egna...
Önskat av Cella3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
2 msk smält smör
1 dl blåbär

Blanda vetemjölet och bakpulvret noga. Tillsätt strösockret och saltet. Knäck äggen och blanda allt till en slät smet. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Rör ner blåbären i smeten. Stek gärna pannkakorna i en lite mindre panna. Servera eventuellt med lönnsirap och eventuellt en klick smör.

8 kommentarer:

 1. Jag bugar och känner mig verkligen hedrad av att få dessa tre gentlemen som trogna följare av mitt personliga svammel. Kommer att så ofta tillfälle bjuds att omtala denna eminenta sida i mina artiklar i dels den lokala pressen, men även i de facktidningar, som jag medverkar i titt som tätt. Börjar omgående i den egna bloggen.
  Skall förvisso även pröva på att hamna i smeten genom att själv provbaka några bullar/bröd/ kakor som inte ser allt för svåra ut.
  Ha en dubbelt så trevlig vecka som era grannar

  SvaraRadera
 2. Mmm..ser ju supergott ut:) Måste nog göra sådana alldeles alldeles snart!
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 3. :) jag tycker det är ass bra med bloggare som är kockar och som även skriver ner lite recept och grejer så man kan testa på sakerna sj :D

  SvaraRadera
 4. Känner att jag måste tacka för en underbar blogg.
  Det är alltid trevligt att hitta nya recept när man trivs i köket.

  SvaraRadera
 5. Uhm they look SO good!!

  //Jeanett
  http://jeanettd.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. ooooh, vad det ser gott ut!!! :D men jag äter enligt lchf så det blir inga sånna för mig! ^^

  SvaraRadera
 7. Hehe jag kommer inte hinna med, både era recept och mina. Kan ju inte baka 25 timmar om dygnet :P Nåväl idag blev de två satser bullar bara :P Men pannkakor med lönnsipar blir det snart. Så gottit.

  SvaraRadera
 8. Mums! Dom där vill jag ha till frukost på lördag!

  SvaraRadera