lördag 23 juni 2012

Vitlöks knäcke

En knäckebröds bagare det bor i staden. Jo jag har testat ett nytt recept och detta är väldigt smidigt, just för att man slipper jästen i och sticksen får en fantastisk smak av vitlöken.

18-24 sticks

1 dl vatten
80g grovt rågmjöl
60g Grahamsmjöl
1 tsk salt
1 msk olja
3 pressade vitlöks klyftor

Rör samman alla ingredienser med en gaffel eller träslev.
(Vitlök har en tendens att lösa upp gluten så därför bör man låta bli och köras i maskin)
Jäs 1 timme.
Degen är styv när den jäst klart. Kavla ut tunt med rikligt av mjöl under, annars klibbar degen fast i kaveln och ni kommer få ett sörens utbrott (fall ni inte gillar sådant)
Nagga och skär upp i sticks. Lägg på plåt och grädda i 275 grader ca 10-15 min.

Gott till ostbrickan eller bara som snacks istället för chips.

5 kommentarer:

  1. Grattis, du är en av finalisterna i Veckans Blogg =)

    http://www.toffelin.com/2012/06/rosta-fram-veckans-blogg-eller-anmal.html

    Nu gäller det bara att så många som möjligt röstar på din blogg för att du ska vinna =)

    (Man röstar i rutorna i högerspalten, inte i en kommentar.)

    Lycka till!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag älskar din blogg =).

    SÅ mkt gott...!

    SvaraRadera
  3. Absolut. De ska ja göra ;D

    SvaraRadera
  4. Här var ett tag sedan man var men visst kommer jag ihåg er =) Nu bakar på som vanligt - det ser lika gott ut som alltid ;)
    kram

    SvaraRadera