onsdag 4 augusti 2010

Blixtsnabb päronkaka

tänkte jag skulle peta in ett recept till innan jag stänger ner datorn och tar min resväska. Har inte vart på semester sen chilé, Santiago. Har ni vart där? Om inte åk! ute öser det ner, åskar och blixtrar..Brrr rena höstvädret.

Vispa 2 ägg och 2 dl socker snabbt och lätt i en skål. Tillsätt 1½ dl vetemjöl. Smöra en form och häll ner smeten. Lägg i skivade päronhalvor (jag använde konserverade), strö över ½ dl pärlsocker och hyvla smör över. ca 25 g. Grädda mitt i en 225 grader varm (inte kall) ugn ca 30 min. Servera med lite uppvispad grädde eller glass.


3 kommentarer:

  1. Det vill jag fnittra i mej!!!

    SvaraRadera
  2. sv: Det är bra att du uppmuntrar henne, fortsätt så (:

    SvaraRadera