8-12 stycken
200 g kokosflingor
½ dl vatten
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 droppar bittermandelolja (eller 1-2 fint rivna mandlar)
rivet skal från en citron
75 g hackad vitchoklad
4 äggvitor
1 ½ krm salt
100 g mörk choklad
Blanda kokos med vatten och låt dra i 10 min.
Rör ihop alla ingredienser samt kokosen i en stor skål.
Forma eller spritsa toppar och grädda dem på bakpapper i 175 grader cirka 15 min.
Topparna ska få gyllene färg.
Smält den mörka chokladen och doppa topparnas fot däri och låt sedan torka på papper.
(En av världens lättaste kakor)
Tusen takk, så skjønt at dere tenker på oss lesere :)! Ha en trevlig vecka.
SvaraRaderaåh, min farmor gjorde alltid kokostoppar när vi skulle komma på besök! Men jag tror inte hon hade choklad i sina. Skolan är redan slut, så nu fritidsforskar jag lite. Blir lite projekt som att grundligt städa lägenheten och lite annat som man aldrig har tid med annars! lycka till med dammen!
SvaraRaderaVilka smarriga tuggihelsike du gjort...
SvaraRaderaNu blev jag baksugen ju...
Ska hålla utkik efter Hugo hihi.
Kramen Synnöve.
Såå gott! Kokos är ju så gott i kakor! Min favorit! Jag har just nu en tävlingsmånad på BakeCake med massor av fina priser i potten, så gå jätte gärna in och läs mer och deltag! Ha det jätte bra! Kram Daniella - Bake
SvaraRaderamen det gör jag! Har varit ute och promenerat eller joggat en timme på morgonen de senaste dagarna. Igår blev det som du nu kan se på min blogg, bullar till ett helt kompani! kram
SvaraRaderaMissa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaHaha, tack så mycket ;D
SvaraRaderaKokostoppar bakar jag själv alldeles för sällan. tack för inspiration!
SvaraRadera