4 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl fint rågmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
5 dl naturell fil eller yoghurt
1 dl russin
1 dl dadlar
1 dl sviskon
1 dl grovhackade valnötter och cashewnötter
1 dl hackade torkade aprikoser
Smör till formarna
2 dl sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
Blanda samman det torra ingredienserna i en skål. Tillsätt fil, russin/sviskon/dadlar/valnöt/cashewnötter/solrosfrön och aprikoser.
Smörj 2 stora eller 7 små formar och "bröa" med frön.
Skrapa ner den kladdiga degen i formarna. Platta till med vatten. Fyll inte helt så brödet har plats att jäsa upp. Strö över mera frön.
Grädda i 200 grader, 1 timme. Sänk till 175 grader i 30 min till.
(Mina små fick 30 min i 200 grader och 20 min i 175 grader)
Stjälp upp bröden på gallen och låt svalna.
Så gott det lät.
SvaraRaderaMen vad är sviskon?
Kram från 18 minus och snöfall.
Synnöve.
Vilke roligt sammanträffande. jag som gjorde just ett liknande bröd idag :) (underbart med dessa filmjölkslimpor, för latmaskar som mig som inte orkar knåda och jäsa...)
SvaraRaderaUnderbar blogg för övrigt!
Oh my goodness! That looks delicious! :)
SvaraRaderaFan va man saknar de nybakta bröden fran skolan!
SvaraRaderaDet brödet pa bilden ser riktigt smaskigt ut assa