torsdag 18 februari 2010

Flätad Ostfralla


Här har ni en mycket god liten bulle eller fralla eller vad ni nu säger. Mitt flätade Bergis bröd med ost gör frukosten till en mer livad tillvaro.



100 g smör
5 dl mjölk
5 dl vatten
50 jäst
2 tsk salt
Ca 2½ liter vetemjöl
3-4 dl riven ost

Pensla:
Ägg
Vallmo/ (riven ost)

Smält smöret i en gryta. Tillsätt vatten och mjölk. Värm till fingervarmt.
Smula jästen i degbunken. Häll på degspadet lite i taget tills jäst löst upp.
Tillsätt salt, osten och det mesta av mjölet. Lite i taget och arbeta degen smidig tills den släpper från kanterna. Mjöla och plasta in, låt jäsa ca 30 min.

Arbeta in lite av det resterande mjölet. Ta upp på bakbordet. Och knåda degen smidig. Dela i 5 bitar. Rund riv bröden. Rulla ut och fläta. Lägg på plåt och jäs till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.

Grädda i nedre delen av ugnen, i 225 grader ca 25 min. Låt kallna på galler.
250 grader för bullar ca 8 min.

4 kommentarer:

  1. åh vad gott. det ska jag baka ikväll:)

    SvaraRadera
  2. Åh tack så mycket för detta recept det har jag länge velat testa, men inte haft fantasin att göra det själv:)

    SvaraRadera
  3. Ska baka idag så det där passade ju bra.
    Ska försöka bli kvitt denna förb.... hosta.
    Kramen på er.
    Synnöve.

    SvaraRadera
  4. Jag är kanske lite trög?? men dela i fem bitar, varför? Ska man fläta med fem bitar? och av innebär rund riv bröden?? Tack för svar =)

    SvaraRadera