söndag 14 februari 2010

Enkla Vaniljhjärtan


50 Stycken Vanilj hjärtan:

Mördegen:
1 dl florsocker
ca 4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g smör
1 ägg

Blanda samman till en deg. Är degen för kletig plastas den in och lägges i kyl en stund.

Jag använder Ekströms marsankräm för jag tycker den är god.
6 msk vispas med 4 dl mjölk eller grädde om man vill ha lite lyx.

Kavla ut degen. Tryck ut i hjärtformar. Sprita i eller klicka med en sked, marsankrämen. Kavla ut ett lock och lägg på.
Bakas i 200 grader ca 15 min.
Låt ligga kvar i formen en stund. Vänd och knacka ut dem. Pudra med florsocker och servera,

En enkel kaka som alla kan baka till någon man tycker om.

7 kommentarer:

  1. Denne må jeg prøve. Har bursdag på tirsdag og kanskje det er en anleding å lage disse ?!
    Gyllen hilsen fra meg i proinsen.

    SvaraRadera
  2. I love to bake, and your recipes look great. Know I now what I'm gonna do in my holiday!

    SvaraRadera
  3. Enkelt!!! Jag har aldrig bakat något så pilligt! Fast då gjorde jag ju min vaniljkräm själv med äggula och grädde. Och det var första gången - men jag tyckte det var mycket skrik för lite ull, så härdanefter köper jag mina vaniljhjärtan på favoritfiket Stålboms i Falkenberg. (Sök på nätet, väl värt ett besök!!!)

    SvaraRadera
  4. Så gott....
    Ska esta de där. Men måste köpa formar först.
    Klems.

    SvaraRadera
  5. Nu kan man anmäla sig till den nya omgången av Veckans blogg om man vill...

    http://thelifeofniklasc.blogspot.com/2010/02/rosta-i-hogerspalten-veckans-blogg.html

    Ha det bäst!

    Kram

    SvaraRadera