I början av denna blogg's karriär så fick vi en frågan om vi hade ett recept på en tigerkaka som va krispig, lite salt och väldigt god. Jag har testat mej igenom några hundra olika varianter av denna kakan och tycker att denna stämmer mest överrens med ditt önskemål. Hoppas du fortfarande följer våran blogg. Annars kanske ni andra kan tycka om det..
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vanilj socker
2 msk kakao
Smörj och bröa en sockerkaksform Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker, vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölken och smöret.
Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll knappt hälften av smeten i en separat bunke. Smaksätt den ena med kakao och såklart den andra med vanilj.
Häll dem om vartannat i formen och dra med en gaffel om du vill ha mer mönster. Grädda 20 min i 175 grader.
Stick och kolla så den inte är kletig inuti. Låt svalna på galler
vad gott. Länge sedan jag åt tigerkaka:)Tack för att ni har en så fin receptblogg.
SvaraRaderaTigerkaka brukade min farmor göra. Den var speciell och så har jag inte kvar receptet:(
SvaraRaderaJo det är verkligen mycket snyggare.
SvaraRaderaHördu chili. När kommer ditt bageri sätta igång? Vi är några stycken som väntar på att få tag på dina vaniljhjärtan! Inte som mäster utan fantastiska:)
SvaraRaderaDenna dagen har jag lyckats bli sjuk så jag ligger hemme och hoppas på att bli bättre. hittar du själv på?
SvaraRaderaMm inge bra alls, jag blir sjuk alldeles för ofta några tips kanske?
SvaraRaderahaha ja hoppas du inte ska använda den sen, kanske blir lite svårt:P
Hehe jag kanske ska börja med massa mer kramar :P
SvaraRaderaHaha jag säger bara lycka till!!
Oh, låter helt lysande, lite sälta och krisp kan nog få mig och tigerkakan på god fot med varandra igen!
SvaraRaderaEn säkerligen god kaka. Bara ett problem.
SvaraRaderaJag och sockerkakor av vilken sort det än måtte vara funkar INTE ihop!
Jag gör den efter konstens alla regler. Gräddar på rätt temperatur. Smäller inte i ugnsluckan. Smörar och bröar formen. Vispar inte bort luften osv...
Men vad sjutton hjälper det?
Inte ett dugg!
sticker i den för att se att den är klar.
tar ut den. Låter den stå en stund innan jag stjälper upp den.
Sätter på kaffet. Viktigt!
Så ska jag då skära i underverket....
Följande scenario inträffar.
När jag sätter kniven i kakan säger det pffoff....
Den sjunker sakta ihop, börjar i mitten.
Så skär kniven genom den havererade kakan, sakta och försiktigt...
När knivbladet tas bort så rinner det smet.
Seg, varm, i och för sig god smet ut på tallriken.
Inte mycket, men precis lagom för att jag återigen kan konstatera att jag ska INTE baka sockerkakor mera.....
Jag håller mig till matbröd, lussekatter och knäckebröd.
Kanske är flera som har den här erfarenheten av nyckfulla sockerkakor?
kramen Synnöve.
Hehe ja nu ska det bli många offer och jag slipper bli sjuk :)
SvaraRadera