söndag 24 januari 2010

Crackers

Bageristugan är i full gång så mycket uppdaterande som jag trodde det skulle bli hinns knappt med. Men detta är iaf det senaste. Inte alls svårt och otroligt gott. Ska baka en ny sats nu, för allt är sålt och uppätet.
antal är svårt och säga. Det beror ju på hur stora man gör. Mellan 20 och 100.

12 g jäst
6 dl ljummet vatten
4 tsk flingsalt
5 dl grovt rågmjöl
5 dl fint rågmjöl
5 dl vetemjöl
3 dl rågflingor (müsli)
2 tsk honung

Strö över:
Flingsalt och kryddor

Blanda samtliga ingredienser i en skål. Låt degen knådas samman till en lagom men inte för styv deg. Tillsätt lite mer vatten om det skulle behövas.
Täck skålen med plast och låt jäsa i 2 timmar.

Dags att kavla ut. Mjöla bakbordet, kavla till cirka 2 mm tjocklek. Nagga och skär i önskade bitar.
Lägg på plåt, strö över flingsalt och kryddor. Grädda i 210 grader ca 15 min. Håll koll på dem så de inte blir för svarta. Är de fortfarande lite mjuka låt dem stå på eftervärmen ca 1 timme.

5 kommentarer:

  1. åh va gott. Jag gillar eran blogg den är så levande!;)

    SvaraRadera
  2. Min mamma brukar också göra knäckebröd

    SvaraRadera
  3. nu förstår jag att du inte ville skriva det på fb. :P

    SvaraRadera
  4. Hehe jo det gör det ju, ja det är inte så tjockt marial. Men det är skönt att ha kläder som inte sitter så slapp utan lite mer tajt. :)

    SvaraRadera
  5. Låter som att man ska få känna baklukt i veckan :) namnam (som vanligt) kanonblogg

    SvaraRadera