onsdag 2 december 2009

Creamy Chocolate muffin



Vispa ihop marsankräm. Det räcker med 2 port till en sats muffins.



6,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tak salt
150 g smör
3 dl socker
3 ägg
2 dl mjölk eller visp grädde
4 msk kakao
krossad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut formar på en plåt.
Smält smör, mjölk och salt i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst. Häll i smöret i en tunn stråle och blanda samman.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och häll i smeten.
Skopa upp smet i formarna. Strö över krossad choklad och spritsa i marsan kräm.
Grädda ca 15-20 min eller tills de är torra i.

10 kommentarer:

  1. Mums vad gott det ser ut. Kom just på att jag köpt saffran till att göra saffransmuffinsar, inte dumt det heller.Kram Liselott.

    SvaraRadera
  2. He, he...
    Jag fattar inte så mycket av den där länklistan, men jag kom med i alla fall... =D
    Får kolla mer på det en annan dag, för nu har jag tagit en stark värktablett, som satte sig i huvudet. - Totalt bombad...
    Värken försvann i alla fall. =)

    SvaraRadera
  3. Tack så jättemycket för kommentaren :)

    SvaraRadera
  4. Jumjum hoppas man får tid över i helgen till dessa, blir mycke tid för bak & mat nu när isen lagt sig :)

    SvaraRadera
  5. Gud vad goda de såg ut, så stora och fina de blev också!

    SvaraRadera
  6. mums, vill sätta igång och baka, typ nu ;-)

    SvaraRadera
  7. Å vill smaka, skicka en (eller fler) till mig;-)

    SvaraRadera
  8. Jag hade nog kunna trycka i mig hela satsen:) Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera