söndag 25 oktober 2009

Mjuk Pepparkaka

Snart é det julafton ..Tiden går ju så himla fort! I alla affärerna har de redan plockat fram julsaker och dyligt. Helt otroligt. Detta é en kaka som jag gillar. Gör ni?


Ingredienser

200 gram smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 150-175 grader. Smörj o bröa en form
2.Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Använd elvisp eller en trägaffel i skål med rundad botten.
3. Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt. Bli inte orolig om smeten blir grynig. Den blir slät när mjölet kommer i.
4. Blanda mjöl, bakpulver, och kanel och häll i detta.
5. Rör snabbt om till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen omkring 60 min. Stjälp upp kakan efter några min.
Låt kakan svalna under formen.

8 kommentarer:

  1. Mjuk peppakaka är mumsigt :)
    Jaja maten var jätte god men det känns lite dumt att börja med att lämna på förrätten. :p

    SvaraRadera
  2. BIG like på denna! Mjuk pepparkaka är bland det bästa som finns i vintertider :)

    SvaraRadera
  3. Jag åt mezer, lammlägg och glass med hallon :)

    SvaraRadera
  4. Haha ja haha men det är nog godas fall man äter det försig. :P haha.

    SvaraRadera
  5. Ganska många av mina vänner äter det emd faktiskt. Fast jag har inte vågat smaka haha :P
    Nu kom jag precis hem, jag har precis jobbat lite.
    Vad hittar du på??

    SvaraRadera
  6. Jag städar på en tygaffär. Vad sugen jag blir på nybakt bröd nu :) Banan är gott:P en favorit är ju grillad banan med choklad :D hehe hur kommer det sig att du undrar de?

    SvaraRadera
  7. TACK ! Sätter igång bums!

    SvaraRadera
  8. Men alltså det är ju inte en mjuk pepparkaka....
    KANELKAKA möjligtvis, men receptet saknar fil, ingefära, bikarbonat och mald kryddnejlika för att kunna vara en mjuk pepparkaka.

    SvaraRadera