onsdag 5 augusti 2009

White Strawberry

Tårta é livet eller é livet som en ända stor tårta? Något man kan tänka på om man inte har annat o göra..hehe Iaf så skulle ni fått 2 recept idag men de kom en massa saker ivägen tyvärr. Men testa denna ni kommer inte ångra er. Och ni som önskat er lite mer GI bakverk, va inte oroliga. det kommer!



3 ägg
1 ½ dl socker
rivet skal av 1 citron
3/4 dl mjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fromagefyllning:
5 blad gelatin
5 dl jordgubbar
200g vit choklad
2 ägg
½ dl socker
3 dl vispgrädde

Garnering:
1 ½ blad gelatin
1 dl starkt blandad jordgubbssaft
ca 3 dl jordgubbar
citronmelissblad
2 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter,
med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt finrivet citronskal och sikta ner de torra ingredienserna. Rör smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av kakan av ugnen i ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Ställ formens löstagbara kant på ett lager utslätad plastfilm på en plan tallrik eller bricka.

Lägg gelatinbladen till garnering i blöt i kallt vatten ca 5 min. Låt dem rinna av och smält dem därefter i lite av saften. Häll ner gelatinblandningen i den sparade kalla saften. Kyl i allt vattenbad under omrörning tills blandningen börjar stelna. Bred ut den simmiga gelén jämt innanför bakformskanten. Ställ kallt att stelna.

Skiva ca 3 dl jordgubbar och lägg dem i ett vackert mönster ovanpå gelén. Lägg dem i ett vackert mönster ovanpå gelén. Lägg även på lite citronmelissblad.

Lägg gelatinbladen till fyllningen i blöt i kallt vatten ca 5 min. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Smält den vita chokladen. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden.
Låt gelatinbladen rinna av och smält dem i mikrovågsugn eller i varmt vattenbad. Vänd ner de smälta gelatinbladen under vispning i äggsmeten.
Rör därefter ner den smälta chokladen. Vänd ner den vispade grädden och rörsmeten slät.

Bred ut ett lager fromage över gelén och bären i formen. Dela sockerkakan i tre bottnar och
lägg den ena bottnen ovanpå fromagen. Blanda ner de hackade jordgubbarna i den sparade fromagen och bred ut hälften på bottnen. täck med nästa botten och bred ut resten av fromagen. Lägg på sista bottnen och ställ tårtan i kylskåpet för att stelna några timmar.
Vid servering stjälps tårtan upp och ner på ett tårtfat och plastfilmen tas bort. Vispa grädden och spritsa runt kanten.

10 kommentarer:

  1. Hej
    Vad roligt att du hittade till min blogg och jag blir glad om du besöker mej igen.
    Tårta, pinoccotårta är väldigt gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Mums mums... och GI... det gillar vi !
    Natti natt Kram

    SvaraRadera
  3. Kul att Du tittade in hos mig...tårta är gott!

    SvaraRadera
  4. thanks for following my blog, im following you now too! & that cake looks so delish! wish i could figure out how to make that o_o looks refreshing!

    SvaraRadera
  5. Oh boy oh boy!! YUM!

    Fave cookie?....Lemon Bars (this week!)

    Loving looking at your blog!

    SvaraRadera
  6. Det är svårt att välja en favorit när man tycker om nästan alla sorters bakverk och bröd! Den här tårtan till exempel verkar inte helt fel...har nog inte sett ett enda fel av de recept jag hunnit titta igenom här!

    SvaraRadera
  7. Den här ser så otroligt god ut. Dreglar som den nu.

    SvaraRadera
  8. vilken kanon blogg, ni är duktiga. kramisar

    SvaraRadera