torsdag 6 augusti 2009

American Bagels

Go West and american style. Hope you enjoy this recipe!



25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk socker
1 tsk salt
4 dl rågsikt
3-3 ½ dl vetemjöl

Till kokning:
3 liter vatten
2 msk socker
1 tsk salt

Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37 grader och häll lite i taget tills jäst löst upp sig.
Tillsätt olivolja, tomatpuré, oregano, salt, socker,rågsikt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakning. Arbeta degen smidig tills den släpper från kanten.
Ta upp degen på mjölad bänk och knåda den smidig. Dela i 10 bitar och rulla varje bit till en fingertjock längd. Forma till kransar och låt jäsa övertäckta med handduk i ca 30 min.
Koka upp vatten med socker och salt i en stor kastrull. Lägg i 4 av kransarna med hålslec och lägg dem på bakplåt med papper. Koka resterande på samma sätt och grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min. Låt kallna på galler, klyv dem och fyll med vad ni än önskar.

4 kommentarer:

  1. Thanks for your comment! My favourite is layer cake.
    Btw bagels taste really good with cream cheese and salmon!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. mmhmm bagels! i was about to say what the other user had already said! cream cheese & smoked salmon on them are fantastic! oh & if you didn't see my reply back to your comment, my fav cookie would be crunchy chocolate chip cookies, or white chocolate chip cookies <3

    SvaraRadera
  4. Kladdkaka, hur kommer det sig att du undrar?
    Kul att du hittade till min svartvita bild, MB

    SvaraRadera