torsdag 9 juli 2009

Ljuva härtan med hallonsås

Helgen närmar sig och vad ska man göra då? Jo bjuda sina närmaste och käraste på en delikat upplevelse. Det é ju något ni borde ha förstått förlänge sedan..hehe



8 stycken

115 g vitchoklad, bruten i bitar
115 g osaltat smör
2 ägg, vispade
knappt 2 dl socker
drygt 3 dl mjöl
frön från 1 vaniljstång
8 små rutor riktigt mörk choklad
vispad grädde till servering ( behövs inte om man inte vill)

Hallonsås:

3 3/4 dl hallon, tinade om de varit frysta
2 msk amarettolikör
1 msk florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Olja och pudra 8 hjärtformade ugnsformar á 1 ½ dl.
Lägg chokladen och smöret i en kastrull och rör försiktigt på låg värme tills båda smält. Drabort kastrullen ifrån plattan.
Vispa ägg, socker och vavniljfrön slätt och pösigt. Vänd försiktigt ner mjöl, rör i chokladsmeten och blanda.
Häll smeten i formarna och lägg en chokladbit i mitten av varje form utan att trycka ner den. Grädda i 20-25 min eller tills kakorna stelnat. Låt dem ligga kvar i formarna i ca 5 min.

Purea halva mängden hallon tillsammans med amaretto och florsocker och tryck sedan blandningen genom en sil för att få bort fröna.

Dra en kniv runt varje browniehjärta så att de släpper formarna och stjälp upp dem på tallrikar. Skeda hallonsås runt kakorna, dekorera med resten av hallonen och servera dem varma gärna med en klick vispad grädde.

4 kommentarer:

  1. Nu är jag i alla fall hemma från stan så nu blir det till att lägga sig i soffan med en film som är min. Den har varit hos mamma i en-tre månader och jag har inte hunnit se den själv men nu blir det av. Finns en risk att jag somnar.

    Det där med solen lät som lite skryt : ) Här regnar och blåser det. Ja, det är skoj att baka tycker jag. Gott och roligt men nu är det länge sedan jag gjorde annat än muffins. Hade varit skoj att jobba som bagare faktiskt : )

    SvaraRadera
  2. åååh jag är så sötsugen :((

    SvaraRadera
  3. å så gott! perfekt att baka nu en trist regndag...

    SvaraRadera