fredag 24 juli 2009

Kladdkaka med Yoghurtglass

Ingen kaka är så klassiska om omtyckt som kladdkakan. Alla har sitt egna recept på sin typ av kakan och jag tycker att det é så intressant och läsa och testa alla olika såklart.
Om ni har ett udda recept på kladdkaka så é ni hjärtligt välkomna att skicka det till oss om ni vill. Vi bakar den och hyllar er här på bloggen. Skicka isf till bagerikontakt@gmail.com...




4 ägg
4 dl socker
2½ dl mjöl
200 gram smör
200 gram mörkblockchoklad


Smält smör och blockchoklad tillsammans.
Vispa ägg och socker.
Rör ner mjöl och det smälta smöret/chokladen.
Grädda i en bröad form, gärna med löstagbara kanter i ca 45 minuter i 175 grader.
Tiden kan vara olika på olika ugnar.
Äts med en klickgrädde efter att kakan fått stelna i kylen.

Yoghurtglassen
4 dl naturell yoghurt
2 tsk vanillinsocker
3 msk florsocker
2 bananer
1 pressad apelsin
1 pkt Hallon och Blåbär, 200 g


Blanda bananerna med apelsinsaften i en mixer eller matberedare.
Tillsätt florsocker, vanillinsocker och yoghurt.
Blanda väl.
Frys glassblandningen i en form i frysen, 3-4 timmar eller i en glassmaskin, 20-30 minuter.
Tina bären. Lägg uppglassen och garnera med bären.

4 kommentarer:

  1. Åh kladdkakor är något man ALDRIG ledsnar på mmm , jag har flera varianter på min bakarblogg med :)
    Måste testa eran nån gång också mums!

    SvaraRadera
  2. Då var det dax igen. Härliga recept. Kladdkaka är så gott...
    Men jag får nog äta den med grädde eller så tar vi glass. Maken äter inte grädde eller youghurt.

    De där valnötsbrödet ska jag ge mig på. Har skrivit upp valnötter på handlingslistan.
    Förstår inte. Jag blir ALLTID hungring, eller sugen på nått snadder när jag är här...
    Får nog redusera besöken till en gång i veckan...
    Kommer äta ihjäl mig på allt gott här inne...
    Kramen Synne.

    SvaraRadera
  3. ah, ser himla gott ut!

    sv: ja eller hur, the best there is :-*

    SvaraRadera
  4. Tacktack, länkar er blogg på min=)

    SvaraRadera