onsdag 24 juni 2009

Marmorerad Hallon browine

God eftermiddag i sommar värmen. Sicken underbar dag det varit, hoppas ni också haft det.
Ännu ett ljuvligt recept. Och ska inte tjata med mina bilder. Tycker själv att det é trevligt o läsa ett recept om där é bild men men..hehe

ca 15 rutor

300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese smeten:

200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk mjöl
ca 2 dl hallon

sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsäkerform, ca 20 x 30 cm.
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad.
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål cream cheese smeten.

Häll först chokladsmeten och sedan cream cheese smeten. Dra med en kniv eller gaffel så det blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen.

Grädda i ugnenen ca 20 min. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylen minst 1 timme. Skär sedan i rutor.

2 kommentarer: