onsdag 17 juni 2009

Dinkelscones

Godmorgon på er. Har ni sovit gott? Det är en skön onsdag, för våran del betyder det storstädning. Men klart har vi inte glömt er. Dagen bjuder på en massa gott och mer därtill... 




4 dl standardmjölk
2 dl valnötskärnor alternativt 1 gram saffran
8 dl dinkelmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk strösocker
1,5 msk bakpulver
100 g smör


Hacka och blanda ner valnötskärnorna i mjölet. Om du använder saffran skall du värma mjölken och låta det dra under tiden mjölken svalnar.
Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver. Smula i smöret. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg, arbeta inte degen för länge då blir de sega.
Grädda i 200 grader, 13 minuter.
Servera med plommonmarmelad om du har valnötter i annars med svartvinbärsmarmelad eller björnsbärsmarmelad om du bakat med saffran.


5 kommentarer:

  1. Tack så mycket!

    Jag får nog säga att hallongrottor är min favoritkaka!

    SvaraRadera
  2. ohh, älskar scones! Det gör ju inte så mycket att dom är nyttigare :D

    SvaraRadera
  3. Det är väl mer att jag hör en specifik röst som sagt det en gång i tiden. Men ja.. han som hade den rösten finns inte mer vid min sida. Vid någon annans kanske..

    SvaraRadera
  4. Äh, skit i det. Kunde ju inte du veta.

    Annars pratar jag rätt mycket med mig själv..

    SvaraRadera
  5. tacktack :) jag gillar bloggidén, för baka är skitroligt :P

    SvaraRadera