Ja jag skulle ha tagit bilden innan vissa började smaska i sig den (inte bilden utan kakan *ler*). Men jag hann inte, så god var den...
Ingredienser
100 g smör
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
Fyllning:
400 g späd rabarber, (cirka)
0.5 l skivade jordgubbar
1.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
Till servering:
Lättvispad grädde
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.
5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör man samma deg om man vill göra blåbärs paj....har nämligen aldrig gjort det..men skulle vilja testa
SvaraRaderaGodmorgon min vän! Ajdå, då hade du otur
SvaraRaderasom jag då..Ha en bra dag..Kram
Man blir ju det helst jag då som är en datanörd hihi..Bra med mig ska ut och jobba kl 13,00. Här är det muligt som vanligt.!
SvaraRaderaSv: hihihih de tror jag inte att jag har ätit :P men de låter jätte goda :D
SvaraRaderaVad gott med rabarberpaj :) mmm (A)
oj så mycket gott det fanns på den här bloggen! mmm, rabarberpaj är en favorit på sommaren! :) så smaskens det lät med jordgubbar i också.
SvaraRaderaha det gott!
åsa
Sv: ahh bra :) då kankse jag snor det :PP
SvaraRaderaSå härlig blogg! Många goda recept.
SvaraRaderaSv: Jag älskar allt med choklad i, jitterbug är en annan favorit och mammas frusna cheesecake ^^ Vilken är du absoluta favorit?
Oj gud vad gott!! :D Men tycker du inte att vaniljsås också skulle vara gott till?
SvaraRaderasv: tack så mycket, den var grymt skön faktiskt! blir hungrig av att se alla dina recepttips..
SvaraRadera