Blir inte mycket brödbakande för min egen del. så när man sitter och letar i alla pärmar efter ett gammalt bröd som tex detta. Går det en djup suck genom kroppen..Jag hoppas att ni Aldrig Tröttnar på att baka eller kolla in våran blogg.
1 pkt (50g) jäst
7 dl lättfil
2 tsk salt
2 tsk socker
1 ½ dl vetegroddar
6 dl grahamsmjöl
ca 12 dl rågsikt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm filmjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen.
Rör till jästen har löst sig.
Tillsätt resten av filmjölken, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av rågsikten.
Arbeta samman allt till en smidig deg.
Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.
Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord.
Dela degen i 2 bitar och forma varje bit lite ene längd.
Dela varje längd i 12 lika stora bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Låt bullar jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på dem.
Låt dem svalna på galler.
sv, okej ;D tack så mkt ;D,har två favoritkakor havrekaka och ballerinakaka ;D
SvaraRaderaSv : Tack så mycket , å detsamma :)
SvaraRaderasvar: tack så mycket:)
SvaraRaderaMan kan aldrig tröttna på att baka sitt eget bröd! Inget går upp mot det! ;-) Gott recept som ska provas. //Anna
SvaraRaderaSka nog prova det där. Bakar till 99 % vårt eget bröd hela tiden. Men ibland faller man för frestelsen att köpa bröd.
SvaraRaderaSkulle gärna haft ett bra baguettrecept. Finns det något hos er?
Ska baka de där danska wienerbröden idag tänkte jag....
Kramen Synne.
Tack :)
SvaraRadera