måndag 20 juli 2009

Carrotbread

Ingen bild på detta gott bröd för de va innan bloggens tid jag bakade detta..Men det é mycket gott!!

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahams mjöl
cirka 15 dl vetemjöl
Gör så här:


Om du vill ha brytbröd så gör du degen enligt ovan, fram till att man ska sätta på ugnen, sen fortsätter du med att.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Forma till en fyrkantig degplatta som läggs i en smord långpanna.
Skåra degplattan i rutor.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna på galler

3 kommentarer:

  1. Så det är här jag ska skriva för att du ska se? :P
    Visste inte att detta var din blogg, jag verkligen älskar den här! :) Kommer sno många recept av dig, har nämligen bestämt mig för att jag skalära mig att baka. Får väl se hur det går...
    Ja helgen har varit trevlig och det är bara bra med mig idag :) Hur är det själv då?

    SvaraRadera
  2. Tack Chili för din kommentar i min blogg, Jag bugar och tackar. Som svar på din svåra fråga (japp den är svår för det finns så mycket gott) så blir det nog Smulpaj med skogsbär eller de Sega Daimrutor jag har på bloggen. Båda rekommenderas verkligen.

    Ha en superfin dag,
    Nadja

    SvaraRadera