Nu är det ju äntligen jul. Och den tiden då iaf vi svenskar bakar mest och äter flest kakor. Och det gör väl inget? Julen är bara en gång om året. Och vill med detta recept tillägna ALLA små och stora pepparkaksgummor och gubbar ute i vårt kalla Sverige som blitt ut slängda i snön, för att de tydligen inte hör hemma i Lucia tåget längre!! Trams!!
Veganstyle (1000 st söta små jane does eller fler)
150 g mjölkfritt margarin
1 dl sojamjölk
1 ½ dl brun muscovado socker eller vanligt Farinsocker
1 ½ dl ljus sirap
2 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk malen nejlika
½ tsk ingefära
8 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Mätt upp mjöl och bikarbonat i en bunke.
Smält margarinet tillsammans med muscovado socker, mjölk och sirap.
Rör i kryddorna och låt det svalna till rumstemperatur.
Blanda mjöl och de smälta ingredienserna till en smidig deg och låt den sedan stå i kylen till nästa dag.
Kavla ut degen på mjölat bord och "stick" sedan ut tunna figurer med dina favoritformar.
Placera ut på en plåt med bakpapper och grädda sedan mitt i ugnen i 215-225 grader i ca 4–6 minuter.
Pepparkaksdeg är gott. Ät den undertiden om ni tycker det är tråkigt att baka. Så går det mycket fortrare!
Receptet är hittat här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar