Vad vore frukosten utan ett nybakt saftig valnötsbröd kan nog någon av er fråga sig..Eller inte. Jag älskar valnötter och det spelar ingen roll om det är i maten, brödet, efterrätten eller i drinken... Okej, i drinken é väl och ta i..Men det é en mycket god nöt!
cirka 30 stycken
150 g valnötskärnor, 2 dl 5 dl vatten 50 g margarin 50 g jäst 1 ägg 2 tsk salt 1 msk sirap 3 dl grahamsmjöl 1 l vetemjöl special Hacka valnötterna och koka upp dem i vattnet. Tillsätt matfett och låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt ägg, sirap, salt, grahams- och merparten vetemjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela in den i 30 lika stora delar. Forma runda bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och jäs övertäckt ca 30 min. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 225 grader ca tio min. Smakar bäst nygräddade. | ||||
---|---|---|---|---|
sv: Tack så mycket! :D härligt med en receptblogg :)
SvaraRaderaVilken trevlig blogg! Åker direkt i favoriter! :)
SvaraRaderaGud vad gott!!!! Med riktigt smör och lagrad ost till. MUMS!
SvaraRaderaRana
Ja, den sista boken ska det bli två filmer av, antagligen för att dom inte får in allt i en film ^^ eller hur, det var så himla roligt! :D filmen var grym :D
SvaraRaderaSv: Tack så mycket, va kul :-) Javisst, jag lägger till er blogg också! Hm, det var en svår fråga men jag är mycket för snoddas och havreflarn.
SvaraRaderaÅh va härligt det är att komma in här till er blogg.
SvaraRaderaför att vara en som nästan aldrig står i köket så är ni otroligt duktiga på att locka fram ett intresse hos mig...