Jag vet inte hur ni känner för en sådan här bulle, men jag älskar dem verkligen.
De é enkla att göra trots alla jäsningar. Och passar perfekt in i Dirty Weekend här i strange Bakery. Vill tillägna detta recept till Malin. En gammal arbetskamrat som sägs älska dessa bullar.
24 stycken
1 pkt röd jäst
100g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
ev 2 tsk kardemumma
ca 9 dl mjöl
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och koka upp med mjölken till 37 grader i en kastrull.
rör ut jästen.
Tillsätt salt, socker eller sirap och ev kardemumma. Sikta i mjölet lite i taget. Spara 1/3 till utbak.
Arbeta degen kraftigt med träslev (eller i maskin) ca 8 min, tills degen blir glansig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
Dela degen i i 2 delar. Rulla ut och skär 12 bullar. Rulla och läg på plåt. låt jäsa i 15 min.
Vispa ihop marsankrämen och fyll i spritspåse. Tryck ner i bullen och spritsa er ut. Lagom mängd kräm.
Bullarna ska jäsa ytterligare 10 min.
Pensla med 1 ägg och grädda i 250 grader ca 5-10 min.
Ta ut och låt svalna. Smält smör och pensla bullarna innan ni doppar dem i socker.
mumms! ser gått ut men... de har ju sina nackdelar med att stoppa i sig några såna lr vad tycker du? ...
SvaraRaderasv; Svartbrunt. Ville bara få det lite mörkare ;)
SvaraRaderaFrestare!!!! :-)
SvaraRaderasounds nice =)
SvaraRaderaSvar: Tack så mkt ! :D Din var också jätte fin med dom där rosetterna (Y) :)
SvaraRaderaHoppas du får en revlig dag !
Kram // Ebba
Det enda jobbiga med dem där är att man blir så kladdig när man äter dem. ;-)
SvaraRaderaåhååå , de ser goda ut , sånna vill jag ha! :)
SvaraRadera