söndag 12 juli 2009

Klassiska Mockarutor

Har vart runt lite här och där i bloggträsket och frågat vad som varit favoritkakan med mera. Och denna är en av dem, saftigt god liten kaka...




40 bitar

2 ägg 3 dl socker
! ½ dl mjölk
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smör

Glasyr
4 msk smör
250 g florsocker med chokladsmak eller vanligt florsocker och 1-2 msk kakao
3 msk kalt starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker

Garnering
½-1 dl kokos

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt, häll i mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner i smeten.
Häll upp i en långpanna som klätts med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10-15 min.

Gör glasyren genom att smälta smöret, rör ner florsocker, kaffet och vaniljsocker.
Bred glasyren över kakan med den ännu är varm.
Strö över den rivna kokosen innan glasyren stelnat. Skär i rutor när kakan svalnat.


3 kommentarer:

  1. tack åh det där såg gott uy mums hehe, kraaam

    SvaraRadera
  2. mmm...Mockarutor är en av mina favvisar, men den mesta favoriten, just nu, är Hallongrottor!!! For sentimentale reasons ;)

    SvaraRadera
  3. Ååh.. där är de ju :-P
    Gissa om jag ska baka ikväll :-)

    SvaraRadera