Snuskigt goda små mintsticks som smälter i munnen på varje själ...
16 stycken
115 g osaltat smör, lite extra att smörja med
1 1/4 dl socker
drygt 3 1/3 dl mjöl
6 1/4 dl florsocker
2-4 msk varmt vatten
1 tsk pepparmintsextrakt
några droppar grön karamellfärg
12 rutor riktigt mörk choklad, bruten i bitar
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en 30 x 20 cm stor sockerkaksform och klä den med bakpapper. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt mjölet tills degen håller samman.
Knåda den slät och tryck ner den i formen. Pricka ytan med en gaffel. Grädda kakan i 10- 15 min eller tills den är ljusbrun och precis stelnat. Låt den svalna i formen.
Sikta florsocker i en skål, tillsätt gradvis vattnet och sedan pepparminsextraktet och eventuellt karamellfärgen. Bred ut glasyren över kakbottnen och låt den stelna.
Smält chokladen i en värmefast skål över vattenbad. Bred på chokladsmeten på mintglasyren. Låt den stelna och skär sedan i lagom stora bitar.
de ser smaskiga ut. ska testa dem imorrn=)
SvaraRaderaÅhhhh...vad gott *dreglar*
SvaraRaderaDetta smaskens måste ju bara testas...ser fram emot mera dirty om det håller den här kvaliteten !
Ha det bra i helgen... kramiz !
Man går ju upp i vikt enbart genom att kika in här....
SvaraRaderaBlåbärsbröd gjorde jag för ett år sen. Det blev gott och saftigt. Och visst får det en härlig färg :D
Ha nu en härlig fredagskväll.
Kramen Synne.
You got a really fine recipes in your blog. My favorite cookie is a chocolate cupcake.
SvaraRaderaVerkar oerhört gott men väldigt sött. Jag undrar om ni har några bra recept för dem med diabetes.
SvaraRaderaMmmmm mums vad gott!
SvaraRaderaJisses, vad läckra och goda dom ser ut. Härlig grön färg!
SvaraRadera