söndag 28 juni 2009

Lyxiga trådrullar

Hjälp mej sätta en bra etikett på detta recept?Egentligen borde det bara stå Gott..hehe

20-25 st

Ingredienser:

1 pkt Fest- & figurmarsipan
Vit choklad

Romtryffel:

200 g Mörk choklad 55%
75 g grädde
½ msk honung
25 g osaltat smör
15 ml mörk rom

Gör så här:

1. Koka upp grädde och honung.
2. Hacka chokladen.
3. Slå grädden över chokladen och rör tills den smält. Tillsätt smör och sist rom.
4. Mixa till en slät konsistens. Använd gärna en stavmixer. Ställ i kyl.
5. Rulla ut den stelnade romtryffeln i florsocker till fingertjocka stänger.
6. Kavla ut marsipanen ca 5 cm brett och rulla in romtryffeln.
7. Skär upp 3 cm långa bitar och doppa ändarna i vit choklad (ca 28 °C).

3 kommentarer:

  1. Hmmm... nej jag orkar inte tänka just nu... :-)

    Jag är påväg till en tråkig dag på kontoret, söndag och och allt, solen riktigt strålar här... tycker lite, lite synd m mig.... nej det gör jag inte, det är självvalt.

    När jag har semester måste jag testa något av dina recept! Det kliar i fingrarna efter att få baka :-)

    SvaraRadera
  2. wow vad skådar mitt öga....en blog med smarriga gosaker...ska genast slänga mig in i skafferiet och leta ingred,,Jag följer dig för jag vill inte missa nått
    Bibban

    SvaraRadera
  3. Hittat hit via mer trafik och måste säga att jag inte vill sura vidare. Ni har ju en massa trevligt och gott...nästan farligt att kliva in här.

    SvaraRadera