måndag 29 juni 2009

Apple Quich

Äpplesässongen kommer och den går men recdepten funkar varje dag...

Pajdeg:
150 g smör
4 diestivekex
2 dl mjöl
1 dl socker

fyllning:
4 äpplen
2 msk vatten
2 msk ljust muscovadosocker

Mixa samman smör, kex, mjöl och socker till en mördeg i en matberedare eller vad man har för maskin. Forma degen till en rulle och skär den i 12 bitar.
Tryck ut 10 av degbitarna i mazarinformar av aluminium. Skär de resterande bitarna i tunna stavar som läggs på fyllningen före gräddningen.

Skala, kärna ur ochskär äpplena i klyftor. koka upp dem tilsammans med vatten och socker i en kastrull, så att de blir mjuka.
Fyll formarna med mjukkokta äpplen och dekorera med degstavarna. Grädda pajerna mitt i ugnen, 200 grader ca 15 min. Servera pajerna ljumma med lite glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar