lördag 29 augusti 2009

Piadina

Piadina är ett italienskt tunnbröd som de äter antingen naturellt eller fyllt med sallad och ost. Mycket gott till kryddiga köttgrytor...



5 dl vetemjöl
100 g smör
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vatten

Hacka samman mjöl, smör, salt och bakpulver gärna i matberedare.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihopa till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 bitar.
Kavla ut den till tunna kakor, ca 20 cm i diameter.
Hetta upp en stekpanna. lägg i de tunna kakorna och grädda dem, ett i taget, ca 2 min per sida. Lägg dem på galler för att svalna. Skär snittar och lägg i rucolasallat och mozarella mellan.

3 kommentarer:

  1. Wow, vad är det här för smarrig blogg jag just ramlade in i? :-) Nu har jag suttit och läst recept och kollat på bilder en lååång stund i stället för att laga middag... hmm...

    SvaraRadera
  2. Känns som att ni råkade glömma Olivoljan som väl ändå är det viktigaste då den sätter smak på brödet?

    SvaraRadera