onsdag 8 juli 2009

Mochachino Brownie

Är just inne på att baka brownies, muffins och små bitar. Just för att det går att göra precis så som man vill. Har man bara grunden klar kan man bygga hur länge man vill..hehe



8-9 stycken

115 g osaltat smör
115 g riktigt mörk choklad, bruten i bitar
2 msk starkt kaffe
drygt 3 dl råströsocker
3 ägg, vispade
knappt 2 dl mjöl
knappt 1 dl mjölkchoklad, hackad
1 1/4 dl rostade valnötter, utan skal och hackade
vlanötter, till dekoration

Såsen:

knappt 1 1/4 dl vispgrädde
85 g vitchoklad, bruten i bitar
1 msk starkt svart kaffe

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och klä en 23 cm stor, fyrkantig bakform med bakpapper.
Lägg smör och choklad i en kastrull på låg värme och häll i kaffet. Rör tills allt är smält och blandat. Låt smeten svalna.
Vispa i socker och ägg. Vispa i mjöl, mjölkchokladbitar och valnötter. Häll över smeten i formen.
Grädda 30-35 min eller tills kakan har stelnat men fortfarande är fuktikg i mitten.
Låt svalna i formen och skär den sedan i lagom stora bitar.

Gör under tiden såsen genom att smälta alla ingredienser i en liten kastrull på låg värme till en slät sås. Rör om då och då.

Lägg upp kakorna på snygga fat och skeda den varma såsen över. Dekorera med valnötter

9 kommentarer:

  1. Tack så mycket :)

    åh vad gott det låter *mumma*
    hit kommer jag kliva in flera gånger ^^

    ha det gott

    kram kram

    SvaraRadera
  2. Mhm, kanske vanliga vanilj drömmar, är jag tråkig då? Hehe ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Oj! ^^ Här är ju en sida att lägga till bland favoriterna ser jag :-)

    Svar på frågorna finns hos mig.

    SvaraRadera
  4. Sv:

    Ja du, vet faktiskt inte :) Som tur är så är sommaren slut när serierna drar igång, orsak till att sitta inne :P

    SvaraRadera
  5. Den ser god ut...

    SvaraRadera
  6. har lagt till er oxå på bloglovin :)

    SvaraRadera
  7. Sv:
    Ja du, min favorit är nog något jag gjort själv.
    Fluffig kladdkaka med pistagenötter och glacyr som toppas med riven nöt och krossad maräng.
    Denna ska toppas då innan glacyren stelnat.

    SvaraRadera
  8. Nej, hvor ser det spændende ud.
    Jeg tror nok jeg er alt ædende, hvad kager angår!
    Men ok, noget med chokolade, måske mandler...
    Bare ikke bagermester Madsens kager. Kig ind på bloggen i morgen og se hvorfor!! :-D

    SvaraRadera
  9. sv; tackar:D haha hmm, morotskaka:) eller kolakaka. :D

    SvaraRadera