fredag 31 juli 2009

Crumbly Muffin

Nu é det Äntligen dags igen för våran Dirty Weekend. Har ni saknat den?Såklart ni har. Vi har jobbat förfullt för att hitta lite udda recept att bjuda er på. Denna lilla muffins kom precis ut från min ugn och är grymt god. Det é ju 2 kakor i en, dubbelt så god...



The Crumbly:

100g smör
1 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl muscovado socker
2 finhackade stjälkar rabarber

Mixa samman allt i en matberedare eller finfördela smöret med de övriga ingredienserna förhand. Lägg upp i en braspanna och grädda i 200 grader ca 10 min.
Låt svalna något och lägg upp i muffinsformar.

The Muffin:


6,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g mjukt smör
3 dl socker
3 ägg
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller ta dubbla papper och sätt på vanlig plåt.
Smält smör med mjölk och salt i en kastrull.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst i några minuter.
Rör ner smöret droppvis under kraftig vispning i äggsmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner i äggsmeten och blanda ihop till en jämn smet.
Fyll formarna med smet upp till lite över hälften, tänk på att muffinssmeten sväller upp.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den).
Låt svalna.

2 kommentarer:

  1. Mums och dregel dregel !!
    Trevlig helg... kram..

    SvaraRadera
  2. Sv: åh tack det samma!
    Jag är helt kär i norska russinbullar ^^

    SvaraRadera