Så nu ska jag ut och göra stan osäker...
Det här behövs till 12 st:
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
1 1/2 msk kakaopulver
2 tsk bakpulver
3/4 dl flytande fett
1 dl vatten
3 ägg
2 1/2 dl socker
3/4 dl solroskärnor
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Smörj en liten långpanna som är 20x30 cm och bröa den med pofiber.
2. Mät upp de torra ingredienserna för sig; mjölmix, potatismjöl, kakao och bakpulver. Blanda fettet och vattnet i en skål.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölmixblandningen, tillsätt vätskan, och rör ihop till en smet.
4. Skrapa ned smeten i formen och strö över solroskärnorna.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skär upp kakan i rutor. Kan frysas.
Choklad rutor var det länge sedan man provade...kanske det blir helgens bak!!!
SvaraRaderaJag vill rekomendera alla i sommarsverige att testa min cheesecake, den smakar nästan som glass.
SvaraRaderagottochenkelt.blogg.se