200 g rumsvarmt smör
200 g socker
4 st ägg
200 g vetemjöl
200 g Mörk Choklad 70%
160 g Mandelmassa 50/50
200 g socker
4 st ägg
200 g vetemjöl
200 g Mörk Choklad 70%
160 g Mandelmassa 50/50
Hallonmarmelad alt. färska hallon
Florsocker
Florsocker
Smält Mörk Choklad över vattenbad enligt anvisningen på förpackningen.
Vispa smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och vispa i ca 30 sek till en jämn smet. Vänd ner mjölet och den smälta chokladen och vispa ytterligare 1 min.
Häll upp smeten i 16 stabila formar. Skär 16 st skivor av Mandelmassa Lyx (ca ½ cm tjocka) och lägg på toppen i varje form. Tryck ner dem lite lätt i chokladsmeten. Baka i 12-15 min i 200°C. Ta ut kakorna och låt dem svalna.
Lägg en klick hallonmarmelad på toppen av varje kaka innan servering.
Vispa smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och vispa i ca 30 sek till en jämn smet. Vänd ner mjölet och den smälta chokladen och vispa ytterligare 1 min.
Häll upp smeten i 16 stabila formar. Skär 16 st skivor av Mandelmassa Lyx (ca ½ cm tjocka) och lägg på toppen i varje form. Tryck ner dem lite lätt i chokladsmeten. Baka i 12-15 min i 200°C. Ta ut kakorna och låt dem svalna.
Lägg en klick hallonmarmelad på toppen av varje kaka innan servering.
Servera gärna en kula god gräddglass till
Sv: jodå, det blev kvavt här idag med. Riktigt jobbig värme när det är så kvavt!
SvaraRaderaFörutom värme är allting toppen ^^
Fan lite dåligt på bakfronten här nu. Eller ja det blev pizzabullar, kärleksmums och brysselkex endag. sen ska vi ha dop på lördag så Ska göra massa pizzabullar till dess. Imorgon. Ska bli jäkligt kul att träffa Maria och co =)
SvaraRaderaTackar. :D Min favoritkaka är nog den vanligaste,chokladkakan. Lägga till varandra via bloglovin kanske?
SvaraRaderaJa nånting sånt måste det vart, såg inte själv eftersom det var bakhåret som var grönt :/
SvaraRaderaNu är du addad.
SvaraRaderaDet här låter verkligen gott, får man testa någon gång! :)
SvaraRadera