onsdag 17 juni 2009

Prästostbröd

Ett ljuvligt bröd som inte heller har en bild på. Dåligt av mej. Aja, ni klarar er säkert. Vi vill förresten åter tacka för att ni gillar våran blogg. Nu i måndags firade vi 1 månad och antalet besökare stiger, redan uppe i 3000. Ni är Så underbara!

Ingredienser
1 st
50 g jäst
5 dl vatten, 37º
1/2 dl smör-& rapsolja
250 g Kesella , lätt
1 msk salt
3 msk dillfrön
5 dl grahamsmjöl
11 dl siktat dinkelmjöl
200 g Kvibille Präst
dill

Gör så här
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör-& rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 45 min. Skär osten i tärningar. Sätt ugnen på 200°. Stjälp upp degen i en smord långpanna och platta ut så att den täcker plåten. Tryck ner osten i degen och låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Tryck ner osten ytterligare innan gräddning. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt brödet svalna på galler. Skär i bitar, fördela lite färsk dill över brödet vid servering.

2 kommentarer:

  1. Detta var ett gammalt recept. Jag minns det ifrån min barndom då min farmor brukade baka detta. Ni har en trevlig bröd blogg grabbar

    SvaraRadera
  2. det här måste vara ljuvligt gott för en ost & brödälskare som jag mmm :)

    Jag som ska baka idag men hmm får se vad det blir :)

    SvaraRadera